kreu

Latest Post

Ligji i G. Moore dhe Dennard’s scaling

Ligji i G. Moore dhe Dennard’s scaling

Në vitin 1965, Gordon Moore, në artikullin e tij [1], tashmë të famshëm,  parashikonte : “Për qarqet e thjeshtë, kostoja e një komponenti është pothuajse  në përpjestim të zhdrejtë me numrin e komponentëve. Kjo sepse, në të njëjtën copë gjysëmpërçuesi, duke përdorur të njëjtën mbështjellje, (“package”) do të mund të vendosen më shumë komponentë. Por, … Vazhdoni leximin

Kalendar Publik

  • FSHN - Provim OAK 1 Mars 2017 te 15:30 – 20:00
  • IE-Provim OAK 2 Mars 2017 te 14:00 – 15:30
  • IE-Master-Intrastruktura TI - Provim 6 Mars 2017 te 16:00 – 17:50

Image