jeni duke lexuar...
Literature, Njoftime, Të ndryshme, Ushtrime

Libri “OAK- Nëpërmjet Shembujve dhe Ushtrimeve” gjendet në librari dhe Internet

LibriOrganizimi dhe Arkitektura e Kompjuterave – Nëpërmjet Shembujve dhe Ushtrimeve”, pjesa e parë

ISBN 978-9928-137-23-4, është tashmë disponibël në Librarinë e Fakultetit të Ekonomisë, Tiranë  dhe në Libri Universitar, rruga Abdyl Frashëri, Tiranë. Çmimi 1000 lekë. Në Kosovë, në Librarinë Universitare “Artini”, Rr.Eqrem Çabej (në ndërtesën e Institutit Albanologjik), Prishtinë.

Libri mund të porositet në Internet në formë të printuar, në adresën:

http://www.lulu.com/spotlight/agimcami

ose në

amazon logo

Libri Organizimi dhe Arkitektura e Kompjuterave – Nëpërmjet Shembujve dhe Ushtrimeve”, trajton koncepte dhe elementë themelorë të organizimit dhe arkitekturës së  kompjuterit.  Ai plotëson me shembuj dhe ushtrime librin : Agim Çami,“Arkitektura e Kompjuterave”, botim i parë, 2011.

Konceptet e shtjelluar në libër,  ilustrohen nëpërmjet shembujve  të zgjidhur, që vlerësojnë nga ana sasiore aspekte si struktura, funksionimi , performanca,  konsumi dhe  kosto e kompjuterit.

Përveç shembujve të bollshëm, rreth 163, kapitujt shoqërohen me ushtrime. Janë gjithsej 215 ushtrime në dispozicion të lexuesit. Do të gjeni gjithashtu edhe rreth 50 quize të shpërndarë në 400 faqet e librit, që do tu lehtësojnë kontrollin e njohurive.

Në 396 faqet e librit, shtjellohen këta kapituj:

Kapitulli 1 : Koncepte fillestare të organizimit të kompjuterit.

Kapitulli 2 : Arithmetika e kompjuterëve.

Kapitulli 3 : Arkitektura e bashkësisë së instruksioneve të procesorëve.

Kapitulli 4 : Procesori qëndror i kompjuterit.

Kapitulli 5 : Vlerësim i performancës së kompjuterave.

Kapitulli 6 : Nën-sistemi i kujtesës në një kompjuter.

Kapitujt përfundojnë me raste studimi dhe kuriozitete, që shpresoj t’ua bëjnë më të këndshëm studimin.

Kapaku i librit OAK

Frontispiece i librit OAK-Agim Çami

Diskutim

Ende pa komente.

Lini një Përgjigje

Ju lutemi, bëni hyrjen me një nga këto metoda që të postoni komentin tuaj:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Regjistroni adresën tuaj e-mail për të marrë artikujt e rinj nëpërmjet mesazheve ...

Kategori

Intel CPU Architectures

Procesore Apple Ax

Apple A12 Bionic
Këtë e pëlqejnë %d blogues: