archives

datapath

Kjo etiketë i është përshoqëruar 2 postimeve

Plotësime për Kapitullin 3 – Njësia qëndrore – “datapath”

Klikoni në lidhjet e mëposhtëme dhe do të gjeni informacion ilustrues dhe plotësues për Kapitullin 3. Ekzekutim step-by-step në një pipeline me 5 stade “Control hazards” – shembull si detektohen  Busi Intel QPI (Quick Path Interconnect) Pipelines – Stanford University – Kurs EE382a -2010

Pipeline…latency / throughput

Supozojmë se kemi dy procesorë të ndryshëm të organizuar sipas : “Single-cycle datapath” ose vetëm me një stad pipeline me cikël clocku T1. Një pipeline me n stade dhe me një cikël clocku Tn. Të gjenden : “Datapath latency”  për procesorin “single cycle”. “Datapath latency”  për procesorin pipeline. Cili prej tyre ka “Datapath latency”   më … Vazhdoni leximin

Regjistroni adresën tuaj e-mail për të marrë artikujt e rinj nëpërmjet mesazheve ...

Kategori

Intel CPU Architectures

Procesore Apple Ax

Apple A12 Bionic