archives

input/output

Kjo etiketë i është përshoqëruar 2 postimeve

“Simbioza” SATA – HDD/SSD

Ndërfaqa SATA në “simbiozë” me perfomancën e “hard disk drive”    SATA (akronim i Serial AT Attachment) është ndërfaqe e tipit bus, që shërben për komunikimin e njësisë qëndrore kompjuterike, ose  “host”, me pajisjet e kujtesave masive si p.sh. “hard disk drives” (shkurt HDD), DVD/CD ose SSD (Solid State Drives). Figura bashkangjitur tregon vendndodhjen e … Vazhdoni leximin

Ushtrim no.2 … Input/Output

Supozoni se nje kompjuter, i cili perbehet, nder te tjera, nga nje CPU dhe dy pajisje periferike D1 dhe D2, qe komunikojne me kujtesen qendrore M nepermjet nje busi sistem te perbashket. CPU mund te ekzekutoje maksimumi 2×106  instruksione ne sekonde (2MIPS). Mesatarisht nje instruksion ekzekutohet ne 8 cikle clocku, 4 prej te cileve perdorin … Vazhdoni leximin

Regjistroni adresën tuaj e-mail për të marrë artikujt e rinj nëpërmjet mesazheve ...

Kategori

Intel CPU Architectures

Procesore Apple Ax

Apple A12 Bionic